JOKU TIETÄÄ JOTAIN
#17 Anita Cobby

#17 Anita Cobby

March 30, 2021

26-vuotias sairaanhoitaja katoaa illanvieton jälkeen Australian Sydneyssa helmikuussa 1986 ja hänen pahoin runneltu ruumiinsa löytyy muutaman päivän kuluttua läheiseltä pellolta. Jopa maan parhaiten hoidetuksi henkirikostutkinnaksi nimetyssä tapauksessa silminnäkijöiden todistukset tuovat poliisin kovasti kaipaaman läpimurron ja jahti tekijän kiinnisaamiseksi voi toden teolla alkaa. Mitä tapahtui Anita Cobbylle?

#16 Incel-murhat

#16 Incel-murhat

March 23, 2021

Viime aikoina mediassa on puhuttu paljon naisiin kohdistuvasta väkivallan uhasta ja siksi tässä podcastin jaksossa käsittelyssä ovat niin kutsutut incel-murhat eli vastentahtoisesti selibaatissa olevien nuorten miesten suorittamat, naisvihasta kumpuavat joukkomurhat. Tarkemmin pureudutaan kahteen, Isla Vistan ja Toronton, incel-aatteen inspiroimaan tapaukseen ja niiden mahdollisiin syihin.

#15 Krugersdorp Killers

#15 Krugersdorp Killers

March 16, 2021

Kun vakuutusasiamiehinä ja kiinteistönvälittäjinä työskennelleitä henkilöitä alkaa löytyä hyvin samaan tapaan surmattuina, laskee poliisi yksi yhteen ja Etelä-Afrikan Krugersdorpissa odotetaan henkeä pidätellen, onko kaupungissa liikkeellä sarjamurhaaja. Kun koko totuus kuitenkin valkenee, liittyy tapaukseen lisäksi manipulointia ja satanismia. Mistä oikein on kyse?

 

Podcastin viidennessätoissa jaksossa käsittelyssä on 2010-luvulla Etelä-Afrikassa tapahtuneet, kenties osittain uskonnollisestikin motivoituneet surmat.

#14 The Bus Stop Killer - osa 2

#14 The Bus Stop Killer - osa 2

March 11, 2021

Poliisi käy läpi vanhoja tapauksia yrittäen yhdistää niitä pidätettynä olevan epäillyn toimintamalliin, eikä mene aikaakaan, kun heillä tärppää. Esiin nousee myös yksi maan kuuluisimmista, selvittämättä olevista henkirikoksista - saadaanko vuosien takainen tapaus myös ratkaistua?

Tämän kaksiosaisen sarjan toisessa jaksossa kuullaan erään Ison-Britannian tunnetuimman sarjamurhaajan uhreista ja hänen saamastaan tuomiosta.

#13 The Bus Stop Killer - osa 1

#13 The Bus Stop Killer - osa 1

March 9, 2021

22-vuotiaan Amélie Delagrangen kimppuun hyökätään tämän ollessa matkalla kotiinsa Länsi-Lontoossa vuonna 2004. Hänen surmapaikkansa lähellä nähdään valvontakameroissa auto, jonka epäillään liittyvän tekoon, mutta kuka on tekijä? 

 

Tämän kaksiosaisen sarjan ensimmäisessä jaksossa kuullaan erään Ison-Britannian tunnetuimman rikollisen kahdesta uhrista, mutta hänen käsissään kohtalonsa kokeneita on vielä useita muita. Heidän tarinansa kuullaan sarjan toisessa osassa.

#12 Gastón & Carlos Bustamante

#12 Gastón & Carlos Bustamante

March 2, 2021

12-vuotias Gastón Bustamante löydetään kotoaan menehtyneenä marraskuussa 2011, eikä oikein kukaan tunnu tietävän asiasta mitään. Tapaus uhkaa jäädä ratkaisematta, kunnes Bustamanten perhe nousee uutisotsikoihin jälleen lähes kahdeksan vuotta myöhemmin.

 

Podcastin 12. jaksossa piipahdetaan eteläisessä Amerikassa, sillä tämän viikon tapaus sijoittuu Argentiinaan.

#11 Hong Kongin pallosurmat

#11 Hong Kongin pallosurmat

February 23, 2021

Kun äiti ja tämän teini-ikäinen tytär löydetään elottomina lukitusta autosta Hong Kongin kadulta, eikä kummassakaan näy ulkoisia väkivallan merkkejä, ovat tutkijat ymmällään. Kuolinsyyntutkinta antaa heille vastauksen siihen, mihin he kuolivat, mutta epäselvää on edelleen miten, miksi ja kenen toimesta? Vastaus näistä kysymyksistä ensimmäiseen tehnee tapauksesta ainutlaatuisen koko maailmassa.

 

#10 Giulio Regeni

#10 Giulio Regeni

February 16, 2021

Kun italialainen tohtoriopiskelija katoaa tehdessään tutkimusta Egyptissä, ei kukaan osaa arvata, millainen työmaa tapauksen selvittämisessä olisi. Kuka salailee ja mitä?

#9 The Euro Ripper

#9 The Euro Ripper

February 9, 2021

Kun itävaltalainen eläkeläispariskunta löydetään surmattuna keväällä 2015, alkaa Euroopan laajuinen jahti syyllisen kiinni saamiseksi. Tekijän löydyttyä poliisille kuitenkin selviää, ettei heidän käsissään ole aivan tavallinen tapaus.

 

Jaksossa minuuttien 30:55-34:25 aikana käsitellään hieman Puolan poliittista tilannetta, joten jos se ei kiinnosta, hyppää yli.

#8 Kim Hyon-Hui

#8 Kim Hyon-Hui

February 2, 2021

Vuonna 1987 Korean Airin lento 858 räjähtää matkallaan Irakista Etelä-Koreaan. Tapauksen tutkinta johtaa mystiseen Pohjois-Koreaan ja sen salaisen palvelun kouluttamiin vakoojiin. 

Mitä tapahtui ja mitkä olivat ne syyt, jotka johtivat hirmutekoon? Tarina toisista mahdollisuuksista ja siitä, millaisia seurauksia propagandalla ja aivopesulla pahimmillaan voi olla.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App