JOKU TIETÄÄ JOTAIN
#6 Liana Friedenbach ja Felipe Caffé

#6 Liana Friedenbach ja Felipe Caffé

January 19, 2021

Nuori, rakastunut pariskunta katoaa valehdeltuaan vanhemmilleen olinpaikkansa. Saõ Paulossa, Brasilian suurimmassa kaupungissa, huumerikollisuus, kidnappaukset ja henkirikokset ovat arkipäivää, mutta kuinka ne liittyvät vielä lukiota käyviin Lianaan ja Felipeen?

 

Vuonna 2003 Brasiliaa ja sen oikeusjärjestelmää ravistellut tapaus on podcastin kuudennen jakson aiheena.

#5 Qandeel Baloch

#5 Qandeel Baloch

January 12, 2021

Pakistanissa rajoja rikkonut ja yhteiskunnan konservatiivisia normeja ravistellut nuori sometähti löydetään kuolleena sängystään heinäkuussa 2016. Vain viikkoja aiemmin hän oli aiheuttanut valtavan mediakohun julkaisemillaan kuvilla arvostetun uskonnollisen henkilön kanssa. Mitä tapahtui ja miksi?

 

Podcastin viidennessä jaksossa selviää kuka Qandeel Baloch oikein oli ja kuinka Pakistanin kulttuuri ja lait vaikuttivat hänen kohtaloonsa.

#4 Göhrde-murhat

#4 Göhrde-murhat

January 5, 2021

Vuonna 1989 marjanpoimijoiden retki saksalaisella metsäalueella keskeytyy, kun he löytävät mäntyjen siimeksestä kaksi erittäin huonossa kunnossa olevaa ruumista. Muutama viikko myöhemmin selviää, etteivät nämä kaksi suinkaan olleet ainoat suositussa retkikohteessa elämänsä menettäneet. 

 

Podcastin neljännessä jaksossa käsitellään koko Saksaa järkyttäneitä murhia, joihin saatiin selvyys vasta hyvin kauan itse tapahtumien jälkeen.

#3 Suzanne Degnan / William Heirens

#3 Suzanne Degnan / William Heirens

December 29, 2020

1940-luvun Chicagossa tapahtui useita murhia, mutta erityisesti yksi niistä muutti koko kaupungin luonnetta ja suhtautumista turvallisuuteen. 6-vuotias Suzanne katosi yön aikana perheensä kodista, eikä häntä enää koskaan nähty elossa.

 

Podcastin kolmannessa jaksossa tutustutaan tapaukseen, johon liittyvät muun muassa huulipuna, sormenjäljet, alter egot ja kyseenalaiset kuulustelutekniikat. Pääasia on se, että oikea tekijä saatiin kiinni ja lukkojen taakse. Vai saatiinko kuitenkaan?

#2 Takahiro Shiraishi / Twitter-murhat

#2 Takahiro Shiraishi / Twitter-murhat

December 22, 2020

Useita nuoria naisia katosi Japanissa jälkeäkään jättämättä muutaman kuukauden sisällä toisistaan. Se, mitä heille oli tapahtunut ja mitä kukaan ei olisi pahimmissa painajaisissakaan osannut odottaa, selvisi poliisille ja yleisölle sopivasti Halloweenina, lokakuun 31. päivä. 

 

Podcastin toisessa jaksossa matkataan Japaniin, jossa vuonna 2017 maata järisytti yksi sen rikoshistorian kamalimpia tapauksia ja jonka tutkinta vei poliisit syvälle sosiaalisen median syövereihin.

#1 Helena Jubany

#1 Helena Jubany

December 15, 2020

Helena Jubany oli nuori nainen, joka eräänä joulukuisena aamuna löydettiin kuolleena espanjalaisen kerrostalon sisäpihalta. Miten, miksi ja, ennen kaikkea, kenen toimesta hän oli sinne päätynyt?

Podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudutaan vuonna 2001 Espanjaa järkyttäneeseen tapaukseen, joka ei vielä ole tullut päätökseensä. Edelleen, joku tietää jotain.

Play this podcast on Podbean App